Vi har tillstånd att bedriva kennelverksamhet av Miljönämnden i Lund.

 


J
ag med Camillas affenpinschrar, Åland -07 

 Jag som är innehavare av Kennel Camalis heter Carola Håkansson och är gift med Jonas. Vi har en son, Emil 20 år och vi bor i Lund.

Just nu är jag i en stor satsning på min framtid och har precis startat min utbildning till Redovisningsekonom på YH i Eslöv. Det krävs en hel del att börja studera men jag ångrar inte en dag att jag tog steget. Det är mycket tid hemma med hundarna och med studerandet, men ett ypperligt sätt att stressa ner i vardagen.

Just nu har jag två dvärgpinscher tikar & sex hanar hemma.

Jag är uppvuxen med hundar och har alltid haft ett stort intresse för hundar. De hundar som vi hade var Schäfer, Tax och papillon.

Mina föräldrar bedrev även kaninuppfödning. De importerade kaniner från tyskland och avlade fram rastypiska kaniner. Min pappa var även ordförande i Lunds KAF (Kanin avels förening)
Varje sommar hyrde vi husvagn en vecka för att kunna vara i Hörby och vara på den årliga utställningen som hölls därEmil med Dipsy i badet -06
 

Malou var min första egna hund (tax, papillon, dvärgpinscher) . Och henne har jag lärt mig mycket från. Tyvärr blev inte Malou så gammal ca 10,5 år då hon drabbades av Cancer i mjälten. det går inte en dag utan att man minns henne med glimten i ögat.

Jag har gått ett flertal kurser hos Yrsa Fransén- Görnerup bl.a. Valpskola, positiv lydnad, positiv lydnad fortsättning,
 positiv lydnad m. lös hund, problemhundskurs, problemhundsutredning, massagekurs för hund.
Jag har även gått en två dagars kurs i träna med klicker som var mycket givande, kursledare var Marie Fogelkvist.

Utbildningar
I LHU(Lunds Hundungdom) har jag varit medlem i sen -94 då började jag som en vanlig kursare.

I dag är jag utbildad SBK handledare- ungdoms handledare och Agility-instruktör.
Jag går även Svenska Kennel Klubbens (SKK) Uppfödare utbildning

Delar som jag gått
Genetik- Färg

Grundläggande Genetik
Juridik
Juridik- Ekonomi för uppfödare
Avel & uppfödar- Etik
Parning och Valpning
Valputveckling - Yrsa Franzen- Görnerup & Ingrid Tapper -07
SKK Uppfödar utbildning

Avelsmål
Att föda upp hundar är inget svårt. Men att föda upp hundar som fungerar i vårt sociala liv med alla de krav vi ställer och att de till lika ska vara rastypiska, det är inget lätt.
Att ha mål är enormt viktigt men ännu viktigare är att ha mål som är rimliga att nå/inbringa.

VÅRA AVELSMÅL
Att föda upp rastypiska hundar som ska fungera både i hemmet och i samhället. En självklarhet är: SOCIALA, TREVLIGA, SUNDA och så klart FRISKA hundar. En självklarhet och en viktig del för vår uppfödning.
 


BIS-5
Avelsklass med Camalis Diezel Designed For You -04
Diezel, Pepzi, Honey, Pim Pim, Louis


HUNDAR i vår historia

1995
Köpte jag min första Dvärgpinscher Such Skrabbetorps Dixie” (godkänt karaktärs prov)
Hon var en rolig och kreativ hund, söker hela tiden nya lösningar på olika problem. Hon ägs idag av Hans & Suzanne Willert i Viken och lever ett gott pensionärsliv. Dixie har aldrig gått i avel pga Patellaluxation på båda knäna.

Airway’s Penny Lane
Hon älskar att ligga innanför tröjan och mysa. Penny har aldrig gått i avel pga att hon är så liten och saknar även två icensiver i nederkäken. Penny är en av familjens glada Pensionärer.

Such
Airway’s Maid For Music
(godkänt karaktärs prov) och jag fick henne av Ulla & Curt Magnusson Airway´s Kennel -97 som en ersättningshund för Penny som var för liten. Maddie är en av kennelns stamtikar och
har till dags dato fött fyra kullar i kenneln (A-  B- och G- & I-  kullen)
Idag är Maddie kastrerad och är en av pensionärerna här hemma ;-)

Sorita’s Fanta Hot Stuff To Camalis
(2 cert, godkänt karaktärs prov) och jag fick henne i bröllopspresent. Allt med fart och fläkt är hennes melodi, nu när hon snart är 3 år fyllda så har hon lugnat sig lite. Fanta är en av kennelns stamtikar och har till dags dato fött en kull i kenneln (D - kullen). Fanta drabbades utav livmoderinflammation och är idag kastrerad. Fanta är en av pensionärerna här hemma.

Such Nuch
Camalis Always In My Heart

(godkänt karaktärs prov)
Kennelns första egen-uppfödda Svenska champion och tillika första Norska Champion. Dipsy är en av kennelns stamtikar och har till dags dato fött fem kullar i kenneln (E-, H-, K-, M-, S- kullen).

Such
Camalis Dorothea Dreams Come True

Thea hade jag tänkt sätta på foder men kunde inte göra det eftersom jag fäste mig så fort med henne. Thea bara älskar att åka på utställning och visa upp sig. Thea är en av kennelns stamtikar och har tills dags dato fött tre kullar i kenneln (L-, O-, P- Kullen) Idag bor Thea hos Chili med matte och Husse i Lund.

NordJV-03 SV-04 SV-05 SUCH HUCH INTUCH SKBV
Multatuli Agent 007
Vår ryske Tsar
Kaiser som han kallas till vardags är en hund med mycket attityd gillar att mysa och kela men har även den fart och fläkt som dvärgpinschrarna har i sina kroppar. Kaiser kom till Danmark som 14 v gammal valp. Kaiser fick stanna där i 6 månader innan han fick entra svensk mark. Jag vill passa på att rikta ett STORT TACK till Vedhauge Kennel, Jytte och Willy Pedersen och även Birgit som tog hand om honom med den bästa omvårdnad man kan tänka sig

Pint-Unicum Karina Vår Ungerska primadonna
Karina kallas hon till vardags kommer från Ungern. En go och charmig liten fröken som verkligen lever med sina hyss. Att busa med familjens övriga hundar tillhör vardagen. Karina har haft två kullar hos oss, Q-, R- Kullen. Idag Bor Karina hos Elisabeth och Ronny i Halmstad.
Jag vill passa på att rikta ett STORT TACK till Vedhauge Kennel, Jytte och Willy Pedersen och även Birgit som tog hand om henne med den bästa omvårdnad man kan tänka sig.

BROV-02 SUCH NUCH FINUCH NORDUCH INTUCH
Camalis Diezel Designed For You
är en fantastisk hane utav bra kvalitet. Diezel som han kallas till vardags är utställd och har plockat åt sig premieringar i Norge, Finland och Sverige och kan idag titulerar sig på många språk.
Diezel är pappa till H-, J -, Q-, R- kullarna hos oss. Vi tror att många av Diezels fördelar lever vidare i hans barn och kommande barnbarn. Diezel har även 3 kullar hos andra kennlar i Sverige och 1 kull i Danmark.

Camalis I've Got The Power
är den svart/röda hanen som föddes ur "MADDIES" sista kull. Pappan till Zeb är en norsk hane med gamla linjer med anor från Finland, Norge och Israel. En go och trevlig hane är Zeb som gillar att leka och busa med kompisarna Pepzi och Tequila.
Zeb är pappa till vår I-kull som även idag är morfar till våran V-Kull.
Idag äger Ulrika och Jeff i Moheda Zeb.

Camalis Little Strong Tequila
Tequila var en foder tik som bor hos Magdalena och Johan på Dogbytes Kennel. Tequila har haft 2 kullar i prefixet Dogbytes och U-kullen hos oss. Vi ser med spänning fram emot att få se dessa vackra valpar utvecklas. Idag äger Magda och Johan Tequila.

MultiCh
Gucci Di Kristianden
Gucci är nog den dyraste hunden i inköp men han var meriterad och klar för avel. Gucci fick bli pappa till 2 av mina kullar och fick även para ett fåtal kullar på svenska kennlar. Gucci var en liten kille men väldigt kvadratisk och visade sig ge fina och trevliga valpar. Idag är Gucci kastrerad och lever ett härligt liv med sin husse.

MultiCh
Multatuli Lady Charm
Lady är en tik som har det mesta jag söker, frimodighet, lättlärd, arbetsam, vacker....listan kan göras lång. Lady är mamma till 4 kullar hos oss och vi hoppas kunna spara något vidare för vår avel. Ladys vackra yttre kombinerat med hennes intelligens gör för mig en fulländad Dvärgpinscher.

SVCH PLCH
Camalis Use To It
Ännu en svart prins har fått förgylla vårt team, Jussi som han kallas har varit och är en kille snabb som en fläkt, öppen och kärleksfull, en kille med mer motor än de flesta.
Jussi's yttre är till stor del hans fars yttre, Malenkiy Kapitan Charodei, ett vackert huvud och kropp som är mer av den eleganta typen. Jussi lämnar fantastsikt trevliga valpar efter sig med ett vackert yttre.

SUCH PLCH
Impala Maverick
Mave som han kallades till vardags var så högt önskad och vi tog emot han med öppna armar. Mave hade ett fantastiskt yttre, en kropp som höll ihop i stående och i rörelse, vilket huvud det var fantastiskt på alla sätt och vis. Mave har lämnat 2 kullar hos mig och som det ser ut kommer vi att få Mave barnbarn hos oss under 2014.
Vi saknar Mave och hans fantastiska hundspråk, men vi vet att hans barn lämnar så mycket av Mave vidare. TACK för alla fina år vi fick tillsammans.

Clanreh Celtic Connection
Vår Irländska kille som även han var planerad och högt önskad. Celtic's pappa Clancy är en välmeriterad hane som jag haft ett mycket gott öga till och haft önskan om att använda i min avel. Ibland blir det inte som man tänkt sig och istället fick vi ta emot denna härliga kille som är en son efter Clancy.
Celtic är en öppen, glädjefull, kärleksfull och har ett fantastiskt yttre. Celtic är pappa till 1 kull hos oss och kommer att bli far till 1 kull till 2013/2014 hos oss.
TACK Sinead för denna fina kille och STORT TACK Kina för du förvaltar denna kille på bästa sätt.

SEUCH DKUCH SVCH PLCH C.I.B NordJW-2011 KBHW-2012 Sieger Rostock-2012 Dansk Klubb Champion
Camalis Zlatan Makes It Happens

Vårt älskade svarta lakrits troll, Zlatan har redan från start visat sig vara en kille som har tagit för sig, haft en attityd som jag bara älskar att en Dvärgpinscher har.
Zlatan var precis inkommen i Junior åldern och slår till och får sin första titel NORDISK JUNIOR VINNARE 2011, hans CERT duggar tätt under 2012 likaså titlarna.
2012 fixar han anlagsprovet i Viltspår, lika fint klarar han så sin SVCH titel . Zlatan plockar CERT i Danmark, Sverige, Tyskland och Polen under 2012.
Zlatan fick sina nya titlar i rask takt efter att han fyllt 2 år SEUCH DKUCH och när han var 2 år och 4 månader fick han så sitt sista CACIB och blev C.I.B på samma utställning fick han sitt sista Polska Cert och blev PLCH.
Zlatan har verkligen satt sina spår och jag hoppas han kommer att ge så mycket av sig själv till vår vidare avel.

SEUCH DKUCH SEVCH
Kamal Z KLanu Lobuzów

Vårt senaste tillskott är vår Polske kille. En kille med ett fantastiskt sätt och ett yttre som jag bara älskar.
Hans utstrålning och säkerhet är fantastisk, han posar och visar sig från de flesta vinklarna. Allt vad jag önskar i min Dvärgpinscher.
Kamal hade endast varit hos oss i 21 dagar när han skulle entra de svenska ringarna, Malmö Valp med ca 1000st anmälda valpar i olika raser. Kamal hade endast tränats lite på bordet hemma och vi hade inga höga förväntningar utan såg det enbart som träning. Kamal slutade som BIR valp, BIG-1 valp och BIS-5. Vilken start det blev.
Kamal har nu plockat CERT i Danmark och Polen och R-CERT i Sverige. Vi ser fram emot att få visa fram vår Polska Kille under 2013/2014.

Geordani's Rakel
TACK Lotta för att du gav oss denna möjlighet att få köpa in Rakel. Vilken tjej bara åker med främmande ner till Skåne för att senare träffa Kicki och hem till hennes flock. Rakel är en trevlig tjej som visar sig gilla att Showa och visa upp sig. Äntligen kom det en fin tjej och från Geordani's Kennel som vi fått äran att förvalta.
TACK Kicki för du tar så väl hand om Rakel.


Pint Unicum Karina och Jag på Ronneby Nationella utställning 2005

CAMALIS KENNEL

Mrs Carola Håkansson
Qvantenborgsvägen 23
227 38 LUND
SVERIGE

0708-32 91 87
+46 708-32 91 87

Email: camalis@hotmail.com

 

 

 

Kicki med Tage när han blev BIR med CERT på Öland

 

Jag heter Kicki Dahlström och bor i Hällaryd utanför Karlshamn i Blekinge tillsammans med min man Peter och våra hundar. Vi har 4 tikar och 2 hanar.

2014 blev jag tillfrågad av Carola om att bli delägare i hennes kennel Camalis. Våra vägar möttes på en utställning i Växjö 2010 och vi fortsatte hålla kontakten och året därpå flyttade två röda tikvalpar från Camalis kennel hem till oss i Hällaryd, och på den vägen är det.

Mitt hundintresse föddes tidigt och jag har alltid varit hundtokig men det var inte förrän i 15-årsåldern som den första hunden flyttade in i familjen. Det var en labradorhane som hette Laban. Han var väldigt aktiv och sysselsatte hela familjen på alla sätt han kunde komma på. Det var tillsammans med Laban som jag gick min första kurs på Brukshundklubben. Sedan dess har mitt liv fyllts med hundar av olika raser men det är Dvärgpinschern som fyller mitt hjärta.

Nu sysslar jag mest med att åka på utställningar i Sverige och tävlar emellanåt i rallylydnad i Brukshundklubben.


Zingo, Rakel, Atchi, Poffe och Aska

CAMALIS KENNEL

Mrs Kicki Dahlström
Åkerensvägen 7
374 70 TRENSUM

0706-19 71 43
+46 706-19 71 43

Email: kicki_dahlqvist@hotmail.com